Inhoudsopgave

1. Accommodaties
2. Auto en slagboom
3  Animatie
4. Brasserie de Belten
5. Faciliteiten
6. Huisdieren
7. Kamperen
8. Reserveren, betalingen en annuleren
9. Zwembad
10. Overige vragen

1. ACCOMMODATIES

Wat voor inventaris hebben de accommodaties?
Alle accommodaties zijn van alle gemakken voorzien, van een waterkoker en koffiezetapparaat tot en met een tuinset. Wil je graag de gehele inventarislijst zien voordat je de auto inpakt? Neem dan contact op met de receptie, zij kunnen de inventarislijst toesturen per e-mail.
 
Is er bedlinnen aanwezig?
Bedlinnen is standaard aanwezig in de accommodaties. Wil je écht helemaal ontstressen en tot rust komen, maak dan gebruik van onze beddenopmaakservice, deze opties zijn eenvoudig bij te boeken als je een gratis account aanmaakt op de Mijn De Belten pagina.
 
Moet er een borg worden betaald bij het huren van een accommodatie?
Bij het huren van een accommodatie vragen wij geen borg. Wij willen graag laten zien dat wij onze gasten vertrouwen. Mochten wij concluderen na vertrek dat er toch iets niet in orde is, dan zullen wij contact opnemen met de gast. Indien er iets beschadigd is wat moet worden gemaakt en hier kosten aan zitten verbonden, zullen wij eventueel een factuur nasturen.
 
Hoe laat kan ik in- en uitchecken?
Als je een accommodatie hebt gehuurd mag je vanaf 15.00 uur de accommodatie betreden en dien je voor 10.00 uur uit te checken. Stel dat je al eerder op de camping bent gearriveerd, dan mag je uiteraard alvast gebruik maken van alle faciliteiten. Na het uitchecken mag je ook de hele dag nog gebruik maken van de faciliteiten op de camping en kun je de auto parkeren op de grote parkeerplaats.
Voor kamperen geldt een aankomsttijd van 13.00 uur en een vertrektijd van 11.00 uur. Daarnaast dezelfde voorwaarden als voor een accommodatie (zie bovenstaande). Wil jij graag gebruik maken van een vroege of late incheck? Informeer tijdig bij ons receptie team!
 
Is het mogelijk om aan te komen buiten de openingstijden van de receptie?
Dit is mogelijk: laat onze receptionistes tijdig weten dat je buiten de openingstijden van de receptie aankomt op onze camping. Zorg ervoor dat de betaling is voldaan zodat dit goed staat geregistreerd in ons systeem. De slagboom zal dan automatisch openen zodat je naar je kampeerplaats of accommodatie kunt rijden. De receptionistes zorgen er dan voor je sleutel (indien je accommodatie hebt gehuurd) of informatiepakketje kunt ophalen bij de horeca.
 
Is het mogelijk om eerder aan te komen?
Natuurlijk mag je eerder aankomen en alvast gebruik maken van de faciliteiten. Wil je graag eerder dan 15.00 naar je accommodatie? Boek dan eenvoudig een vroege incheck bij, maar let op! Voor een vroege incheck of late uitcheck worden wel kosten in rekening gebracht. Vraag bij de receptionistes naar de mogelijkheden! 
 
Is het mogelijk om langer te verblijven?
Voor een accommodatie of kampeerplaats is het mogelijk om een late uitcheck bij te boeken. Vraag onze receptionistes of dit mogelijk is voor je kampeerplaats of accommodatie.
 
Kan ik dagbezoek ontvangen / kan mijn bezoek blijven overnachten?
Uiteraard zijn logees van harte welkom. Verblijf je in een eigen kampeermiddel en moet er een bijzettentje bij komen? Geen probleem, je mag er maximaal twee plaatsen bij je kampeermiddel (tweede voor €2,50 per nacht). Logees betalen logeertarief per persoon per nacht + lokale heffingen. Zij mogen dan gebruik maken van alles voorzieningen en faciliteiten. Logees dienen aangemeld te worden bij de receptionistes.
Dagbezoek is ook toegestaan, mits dit van tevoren wordt aangegeven bij de receptie, tegen een meerprijs van €2,50 per persoon en zij zich op die dag bij de receptie melden. Wanneer dagbezoek ook wil zwemmen, wordt hier een totaalprijs van €5,00 voor gerekend.
 
Kan ik een kinderstoel of kinderbadje bij jullie huren?
Dit is mogelijk! Deze kan van te voren worden bijgeboekt, via Mijn De Belten pagina. Uiteraard kan je deze ook ter plaatse huren echter kunnen we niet garanderen of we voldoende op voorraad hebben, dus we adviseren je om dit tijdig te reserveren.
 
Kan ik een kinderbedje huren?
In alle accommodaties zijn bedrekjes beschikbaar die vast gemaakt kunnen worden aan de muur doormiddel van een schuifsysteem. Toch liever een losstaand kinderbedje huren, dat kan via onze receptie of bij je online reservering.
 
Mag er gerookt worden in de accommodaties?
Roken is niet toegestaan in de accommodaties op familiecamping De Belten.
 
Mag ik een partytent plaatsen?
Het is niet toegestaan om een partytent te plaatsen. Dit i.v.m. overlast en/of hinder bij onze andere gasten. 
 
Mag er een bijzettentje bij de plaats worden gezet?
De kampeerplaatsen zijn inclusief kampeermiddel met één bijzettentje. Daarnaast is het mogelijk om een tweede bijzettentje bij te boeken à € 2,50 per nacht. Bij de accommodaties is het niet mogelijk om een bijzettentje te plaatsen.
 
Hoe groot mag het bijzettentje zijn?
Het gaat hier om een standaard bijzettentje. Denk aan ongeveer 350x200cm.
 
Moet ik mijn chalet met voorkeur boeken?
We raden het je sterk aan, maar het moet niet. Wanneer je dit niet doet, krijg je een willekeurige plek. Het voordeel van met voorkeur boeken is dan ook dat je al precies weet waar je komt te verblijven en hoe ver(/dichtbij) je dan van alle faciliteiten zit. Vooral doen dus! Er zijn kosten à € 19,50 aan verbonden.
 
Hoe boek ik met voorkeur?
Bij het boeken krijg je standaard de 'Lijst' met ons aanbod te zien. Hiernaast (PC) of hieronder (mobiel) staat er nog een knop met 'Boeken via plattegrond'. Door hierop te klikken krijg je onze plattegrond te zien en kun je een plek kiezen. Deze wordt vervolgens geselecteerd voor het boeken en de voorkeurskosten à € 19,50 komen bij de rekening op.
 
Waarom kan ik in het hoogseizoen alleen van maandag t/m maandag OF vrijdag t/m vrijdag boeken?
Om ons hardwerkende schoonmaakteam enigzins te ontlasten, hebben we ervoor gekozen om in het hoogseizoen van 2022 (8 juli t/m 26 augustus 2022) vaste aankomstdagen te hanteren afhankelijk voor de accommodaties. De ene helft heeft de aankomstdag op maandag, de andere helft op vrijdag. Je kunt dan ook alleen een volle week boeken (maandag t/m maandag OF vrijdag t/m vrijdag).
Verdeling:
  • Maandag: chalet 4 personen, luxe chalet, luxe lodge XL, tiny Beachhouse en de Waardtent;
  • Vrijdag: chalet 6 personen en chalet 6 personen - summerproof.
     

2. AUTO EN SLAGBOOM

Mag je auto bij de plaats staan?
Het is toegestaan om één auto bij de plaats te hebben staan, met uitzondering van veld A bij de luxe chalets. Dit veld is autovrij. Je auto kun je parkeren aan de voorzijde van de camping. De grote parkeerplaats is bedoeld voor lang parkeren. Dit geldt ook voor een 2e auto. De 2e auto kan niet geregistreerd worden en er kan maar één auto per plaats tegelijkertijd op de camping. Bedenk van tevoren dus goed welke auto je wilt gebruiken gedurende je verblijf.
 
Let op: bromfietsen, scooters en motoren zijn bij ons op de camping niet toegestaan. Deze kunnen geparkeerd worden op de grote parkeerplaats voor lang parkeren.
 
Mijn ouders/vrienden brengen de caravan. Kunnen zij de camping op?
Het is geen probleem als iemand anders je kampeermiddel komt brengen. Zorg ervoor dat het kenteken van deze auto bij ons in het systeem staat. Zodra deze auto onze camping heeft verlaten, kun je aan de receptie het kenteken van je eigen auto doorgeven.
 
Van hoe laat tot hoe laat kan ik door de slagboom?
De ingaande slagboom werkt tussen 7.00 uur en 23.00 uur. De uitgaande slagboom gaat altijd open. Dit vinden wij wel zo veilit.
 

3. ANIMATIE

Wanneer is er animatie aanwezig?
De animatie zal aanwezig zijn tijdens feestdagen & schoolvakanties en tijdena de weekenden van het juni arrangement. Leuk nieuws: tijdens de Koningsweek (week voor de landelijke meivakantie) bieden we een bruisend animatie programma!  Check de animatiepagina voor het animatieprogramma.
 
Tot welke leeftijd is er animatie?
De animatie is erg breed georganiseerd voor jong en oud, en hierdoor is er voor alle leeftijden wat te doen. Er worden ook leuke activiteiten georganiseerd voor de ouders of met het hele gezin. Er is een speciaal Chilz-programma voor de kinderen vanaf 10 jaar. Naast de animatieprogramma's organiseren wij regelmatig gave events, zoals de mudrun, de schuimparty en de colorrun!
 

4. BRASSERIE DE BELTEN

Moet ik reserveren voor de Brasserie?
Dit raden wij zeker aan! Je kunt dit doen via het online reserveersysteem (klik hier), in de Brasserie zelf of telefonisch via 06 82 69 15 09.
 
Mogen wij van buitenaf ook komen eten in de Brasserie?
Ja zeker! Gezellig. Wij raden je wel aan een tafeltje te reserveren. Dit kan via 06 82 69 15 09 of eenvoudig online
 
Diëten of allergiën?
Geen probleem, geef dit tijdens het maken van de reservering of tijdig door bij de snackbar of Brasserie zodat ons team hier rekening mee kan houden.
 
Is er een locatie die je kunt huren voor feesten en partijen?
Er zijn meerdere locaties die wij kunnen aanbieden: de Buitenlocatie, Brasserie De Belten en de Chillroom. Gaat het om een zakelijke bijeenkomst? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Toch binnen het seizoen een feestje vieren? Vraag gerust naar de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op onze website.
 
Is Brasserie De Belten ook buiten het kampeerseizoen geopend?
Jazeker! Sinds 2020 is Brasserie De Belten ook buiten het kampeerseizoen geopend. Je bent elk weekend welkom - tenzij anders vermeld staat op de openingstijdenpagina.

5. FACILITEITEN

Is er een mogelijkheid tot fietsverhuur?
Bij de receptie is het mogelijk om verschillende soorten en maten fietsen te huren. Lekker sportief het bos in? Huur dan een mountainbike. Of heerlijk met de kleine kids even de stad in? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een bakfiets. Ook zijn er elektrische fietsen te huur. Aan de voorzijde van de camping is een oplaadpunt voor de elektrische fietsen aanwezig
 
Kan ik mijn gasfles omruilen?
Bij de receptie kun je blauwe en groene gasflessen omruilen. Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden van de verschillende gasflessen.
 
Is er wifi op de camping aanwezig?
Over de gehele camping kun je gratis gebruik maken van de wifi (let op: niet berust op massaal films en series streamen, maar meer bedoeld voor appcontact en onze socials ;). Hier hebben gasten geen wachtwoord voor nodig, omdat dit een openbaar wifinetwerk is. De accommodaties beschikken over een eigen vaste internetaansluiting. 
 
Is er een wasserette aanwezig op de camping?
De wasserettes bevinden zich in sanitairgebouw 1 en 2. De wasmachines en -drogers werken via een eenvoudig betaalsysteem iDEAL. Het wasmiddel wordt automatisch gedoseerd, dit hoeft dus niet toegevoegd te worden. De wasserette is 24/7 geopend.
 
Mag je zwemmen in de speelvijver?
Wij moedigen niet aan om in de speelvijver te zwemmen. Dit is namelijk geen zwemvijver en de waterkwaliteit wordt niet gemeten. Je kun een heerlijke frisse duik nemen in het buiten-en/of binnenbad. Zwem je toch in de speelvijver, dan is dit geheel op eigen risico.
 
Is het mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten na uitcheck?
Mocht je al hebben uitgecheckt, maar toch nog gebruik willen maken van onze faciliteiten, is dat geen probleem! Parkeer je auto op de grote parkeerplaats en geniet nog de hele dag van alle faciliteiten. Liever de hele dag gebruik maken van de accommodatie? Boek dan tegen betaling eenvoudig een late uitcheck bij en informeer bij de receptie voor de mogelijkheden.
 
Is het mogelijk boodschappen te doen op de camping?
Jazeker, dit is mogelijk. Er is een campingwinkel aanwezig voor je dagelijkse boodschappen.
 

6. HUISDIEREN

Zijn er huisdieren toegestaan op de camping?
Op de velden F en G zijn huisdieren van harte welkom mits kort aangelijnd. Deze velden liggen aan de bosrand waar de huisdieren uitgelaten mogen worden. Ze zijn niet toegestaan in de winkel, de zwembaden, het speelstrand, de Chillroom, de snackbar en pizzeria. Wil je graag bij de Brasserie eten? Dan mag je huisdier op het terras komen. Hier kunnen de medewerkers ook zorgen voor een bakje water.
 
Heb je ook accommodaties waar huisdieren zijn toegestaan?
Er zijn geen accommodaties waar huisdieren zijn toegestaan.
 
Mag mijn bezoek ook hun huisdier meenemen?
Dit is alleen toegestaan op de huisdiervelden F en G. De andere velden zijn huisdiervrij. Huisdieren zijn ook niet toegestaan in de winkel, het zwemabd, de Chillroom, de snackbar en pizzeria. Wil je bij de Brasserie eten? Dan mag je huisdier op het terras komen.
 
Mogen honden zwemmen in de speelvijver?
Dit is niet toegestaan. Honden mogen ook niet zwemmen in de recreactieplas ‘De Oldemeijer’ op 1,5 km afstand van de camping.
 

7. KAMPEREN

Kan ik mijn eigen kampeerplaats bepalen?
Ja, dit is mogelijk. Je kunt bij het online boeken zelf een kampeerplaats kiezen (kies: 'Boeken via plattegrond'). De voorkeurskosten zullen dan op de factuur komen te staan. Bij het telefonisch reserveren zal de receptioniste vragen of je een voorkeur hebt voor een bepaalde plaats.
 
Is er CAI-aansluiting op de camping?
Nee. Per seizoen 2022 zijn er geen CAI-aansluitingen meer.
 
Hoeveel ampères heeft mijn kampeerplaats?
De camping heeft 3 verschillende kampeerplaatsen; 6, 16 ampère en comfortplaatsen. Basis kampeerplaatsen beschikken over 6 ampère (1380 watt). 16 ampère en comfort kampeerplaatsen over 16 ampère (3680 watt). Het is niet mogelijk om per plaats de ampères te wijzigen. Het gaat om een standaard aantal ampère op de plaats.
 
Hoe laat kan ik in- en uitchecken?
Als je een kampeerplaats hebt gehuurd mag je vanaf 13.00 uur naar de kampeerplaats en dien je voor 11.00 uur uit te checken. Uiteraard mag je op de aankomst- en vertrekdag wel de hele dag gebruik maken van alle faciliteiten. Wil je later dan 11.00 uur gebruik maken van de kampeerplaats op de dag van vertrek? Informeer bij één van onze receptionistes naar de mogelijkheden en boek tegen betaling eenvoudig een late uitcheck bij! 
 
Is het mogelijk om aan te komen buiten de openingstijden van de receptie?
Dit is mogelijk, laat onze receptionistes weten dat je buiten de openingstijden van de receptie aankomt op onze camping. De receptionistes zorgen er dan voor dat je kenteken wordt geregistreerd en je mag je sleutel of informatiepakket dan ophalen bij de horeca.
 
Mag ik mijn caravan of tent onbewoond achterlaten?
Dit is toegestaan, laat even weten aan de receptionistes dat je afwezig zult zijn en wanneer.
 
Heeft familiecamping De Belten seizoensplaatsen?
Nee, het is niet mogelijk om bij familiecamping De Belten een seizoensplaats te reserveren.
 
Hoe groot zijn de kampeerplaatsen?
Alle kampeerplaatsen zijn ten minste ongeveer 100m2, dus 10 meter bij 10 meter. De auto mag naast je kampeermiddel geparkeerd worden. De comfortplaatsen zijn ten minste 120m2 groot. We hebben ook kampeerplaatsen die 150m2 groot zijn.
 
Mag er een bijzettentje bij de plaats worden gezet?
De kampeerplaatsen zijn inclusief kampeermiddel met één bijzettentje. Een 2e bijzettentje kost € 2,50 / nacht. Bij de accommodaties is het niet mogelijk om een bijzettentje te plaatsen.
 
Kan mijn bezoek blijven overnachten?
Uiteraard zijn logees van harte welkom. Verblijf je in een eigen kampeermiddel en moet er een bijzettentje bij komen? Geen probleem, één bijzettentje is gratis (let op: er zijn maximaal 3 bijzettentjes toegestaan). Logees betalen logeertarief per persoon per nacht + lokale heffingen. Zij mogen dan gebruik maken van alles voorzieningen en faciliteiten. Logees dienen aangemeld te worden bij de receptionistes.
 
Moet ik mijn kampeerplaats met voorkeur boeken?
We raden het je sterk aan; maar het moet niet. Wanneer je dit niet doet, krijg je in principe een willekeurige plek. Zo kun je uitkomen aan de achterkant van de camping of juist aan het water bij de vijver. Het voordeel van met voorkeur boeken is dan ook dat je al precies weet waar je komt te verblijven en hoe ver(/dichtbij) je dan van alle faciliteiten zit. Vooral doen dus! Er zijn kosten à €25,00 aan verbonden.
 
Hoe boek ik met voorkeur?
Bij het boeken krijg je standaard de 'Lijst' met ons aanbod te zien. Hiernaast (PC) of hieronder (mobiel) staat er nog een knop met 'Boeken via plattegrond'. Door hierop te klikken krijg je onze plattegrond te zien en kun je een plek kiezen. Deze wordt vervolgens geselecteerd voor het boeken en de voorkeurskosten à € 25,00 komen bij de rekening op.
 

8. RESERVEREN, BETALINGEN EN ANNULEREN

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Via onze website staan de algemene voorwaarden uitgetypt. Deze zijn te bekijken via Algemene Voorwaarden (klik hier).
 
Mag ik mijn reservering annuleren?
Mocht je om welke reden dan ook de reservering moeten annuleren, dan zullen wij dit volgens de RECRON-voorwaarden toepassen. Wij bieden geen annuleringsverzekering aan. Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan is dit meestal voldoende om eventuele kosten te dekken. Neem contact op met de receptie om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen - elke situatie is anders.
 
Wat zijn de betalingstermijnen?
Je betaalt na het maken van een reservering binnen twee weken 50% aan, het 2e gedeelte moet 4 weken voor aankomst bij ons binnen zijn. 
 
Wat is het IBAN nummer?
Het IBAN nummer van familiecamping De Belten is: NL 45 RABO 0153817771 t.n.v. Vakantiepark Hardenberg
 
Mag ik ook een optie plaatsen?
Natuurlijk! Een optie plaatsen is mogelijk, echter is de duur van de optie maximaal 24 uur geldig. Dit kan telefonisch via 0523 262 264.
 

9. ZWEMBAD

Is het zwembad ook toegankelijk voor niet campinggasten?
Sta je niet op de camping, maar wil je wel gebruik maken van het zwembad? Je bent in het laagseizoen van harte welkom om een duik te nemen in één van onze baden. Het zwembad is alleen geopend tijdens het campingseizoen.
Als niet-campinggast betaal je €5 entree voor het zwembad en moet je van tevoren contact opnemen met 0523 262 264.
 
Is er in het binnenzwembad ook een diep gedeelte aanwezig?
Jazeker, binnen is er naast de waterspeeltuin ook een diep gedeelte aanwezig. Je kunt een sfeerimpressie bekijken op de binnenzwembadpagina.
 
Mag ik met mijn kind mee in de waterspeeltuin?
Er is alleen een uitzondering voor ouders met een baby. Verder is het bad slechts 0.20 meter diep en mag je niet mee. Een zwemluier is verplicht voor baby's.
 

10. OVERIGE VRAGEN

Mag ik barbecueën op de camping?
Barbecueën is toegestaan, mits er preventieve maatregelen worden genomen om brand te voorkomen, zoals een emmer water of zand die al klaar staat naast de barbecue. Voor elektrisch barbecueën is het raadzaam te informeren naar het aantal ampères op je kampeer- of standplaats. Wanneer het nationale hitteplan van kracht is, mag er NIET gebarbecued worden.
 
Is de camping geschikt voor mindervaliden?
Familiecamping De Belten heeft een invalidetoilet in sanitairgebouw 1 en 2. Verder zijn er geen aparte faciliteiten of accommodaties voor mindervaliden.
 
Kan ik post of een pakket laten bezorgen tijdens mijn verblijf?
Je kunt het laten bezorgen op:
Familiecamping de Belten, t.a.v. je naam en plaatsnummer,
Grote Beltenweg 11,
7794 RA in Rheeze.
Je kunt je pakketje afhalen bij de receptie. 
 
Wanneer is de camping geopend?
De camping is geopend vanaf april t/m augustus, de andere maanden van het jaar zijn alle faciliteiten gesloten, met uitzondering van de receptie en Brasserie. Openingstijden van alle faciliteiten kunnen wijzigen gedurende het seizoen. Bekijk hiervoor de openingstijden in onze Belten App.
 
Wanneer is het hoogseizoen?
Het hoogseizoen van 2022 is van 16 juli tot en met 26 augustus en gedurende alle arrangementen.
 
Wanneer is de receptie geopend?
Bekijk hier de openingstijden.
 

11. GEMOTORISEERDE VOERTUIGEN

In verband met de veiligheid is het gebruik van gemotoriseerde voertuigen zonder kenteken en verzekeringsbewijs niet toegestaan. Op de camping gelden dezelfde verkeersregels als op de openbare weg echter moet de snelheid worden gewijzigd naar stapvoets rijden (5 KM/u). Ook is het niet toegestaan om met motorvoertuigen van de hoofdwegen af te gaan. Op plekken die enkel bestemd zijn voor voetgangers zijn geen motorvoertuigen toegestaan.
 
Een voorbeeld van de verboden voertuigen:
- Quads
- Hoverboard in samenstelling van een kart
 
We zien de laatste tijd veel elektrische steps, Segways en hoverboards. Deze zijn wel toegestaan echter moet er rekening worden gehouden met de maximale snelheid van 5 KM/u.
 
Hoverboard in samenstelling van een kart is in verband met de veiligheid niet toegestaan.