Veelgestelde vragen

9.1beoordeling op

Vind hier direct antwoord op één van je vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op via info@debelten.nl of 0523 - 262264.


Inhoudsopgave

1. Huisdieren

2. Auto en slagboom

3. Animatie

4. Zwembad

5. Restaurant 'Brasserie de Belten':

6. Reserveren, betalingen en annuleren

7. Faciliteiten

8. Accommodaties

9. Kamperen

10. Overige vragen

Huisdieren

Zijn er huisdieren toegestaan op de camping?
Op de velden E, G en F zijn huisdieren van harte welkom mits kort aangelijnd. Deze velden liggen aan de bosrand waar de huisdieren uitgelaten mogen worden. Ze zijn niet toegestaan in de winkel, het zwembd, de Chillroom, de snackbar en pizzeria. Mocht je bij de Brasserie willen eten dan mag je huisdier wel op het terras komen, hier kunnen de medewerkers ook zorgen voor een lekker bakje water.
 
Hebben jullie ook accommodaties waar huisdieren zijn toegestaan?
Er zijn geen accommodaties waar huisdieren zijn toegestaan. Wij hebben wel enkele gasten op de camping die hun chalet particulier verhuren. Bij sommige verhuurders is het wel toegestaan om je huisdier mee te nemen.
 
Mag mijn bezoek ook hun huisdier meenemen?
Dit is alleen toegestaan op de huisdiervelden E, G en F. De andere velden zijn huisdiervrij. Ze zijn ook niet toegestaan in de winkel, het zwemabd, de Chillroom, de snackbar en pizzeria. Mocht je bij de Brasserie willen eten dan mag je huisdier wel op het terras komen, hier kunnen de medewerkers ook zorgen voor een lekker bakje water.
 
Mogen honden zwemmen in de vis- en roeivijver?
Dit is niet toegestaan. Honden mogen ook niet zwemmen in de recreactieplas ‘De Oldemeijer’ op 1,5 km afstand van de camping.

 

Auto en slagboom

Mag je auto bij de plaats staan?
Het is toegestaan om één auto bij de plaats te hebben staan, met uitzondering van veld A bij de luxe chalets. Dit veld is autovrij. Je auto kan je parkeren aan de voorzijde van de camping op de grote parkeerplaats die bedoeld is voor lang parkeren. Dit geldt ook voor eventuele 2e auto’s. De 2e auto kan wel geregistreerd worden, maar er kan maar één auto per plaats tegelijkertijd op de camping. Mocht het een keer nodig zijn i.v.m. uit- en inladen, laat het dan de receptionistes weten zodat zij de slagboom handmatig kunnen openen.
 
Let op: bromfietsen, scooters en motoren zijn bij ons op de camping niet toegestaan. Deze kunnen ook geparkeerd worden op de grote parkeerplaats voor lang parkeren.
 
Mijn ouders/vrienden brengen de caravan. Kunnen zij de camping op?
Het is geen probleem als iemand anders jullie kampeermiddel komt brengen. Bij de slagboom kan op de intercom worden gedrukt, hier kan aangegeven worden dat het kampeermiddel wordt gebracht. De receptionistes zullen de slagboom handmatig voor de 2e auto openen. Gelieve wel de auto zo snel mogelijk weer buiten de slagboom zetten.
 
Van hoe laat tot hoe laat kan ik door de slagboom?
De ingaande slagboom werkt tussen 7.00 uur en 23.00 uur. De uitgaande slagboom gaat altijd open ivm calamiteiten.

 

Animatie

Wanneer is er animatie aanwezig?
De animatie zal aanwezig zijn tijdens feestdagen & schoolvakanties.
 
Tot welke leeftijd is er animatie?
Er is voor alle leeftijden wat te doen. De animatie is erg breed voor jong en oud. Er worden ook leuke activiteiten georganiseerd voor de ouders of met het hele gezin! Er is een speciaal Chilz programma voor de kinderen vanaf 10 jaar.

 

Zwembad

Is het zwembad ook toegankelijk voor niet campinggasten?
Sta je niet op de camping maar wil je wel gebruik maken van het zwembad? Jullie zijn buiten de bouwvakperiode van harte welkom om een plonsje te nemen in één van onze baden. Het zwembad is alleen geopend tijdens het campingseizoen.
 
Is er in het binnenzwembad ook een diep gedeelte aanwezig?
Jazeker, binnen is er naast de waterspeeltuin ook een diep gedeelte aanwezig. Je kunt hier een sfeerimpressie bekijken

 

Restaurant 'Brasserie de Belten

Is er een locatie wat je kan huren voor feesten en partijen?
Er zijn 2 locaties die wij kunnen aanbieden: Buitenlocatie De Belten en onze Brasserie. Buiten het seizoen om er een mogelijkheid om een feestje te komen vieren bij ons. Gaat het om een zakelijke bijeenkomst, dan ben je bij ons ook aan het goede adres. Toch binnen het seizoen een feestje vieren? Vraag dan naar de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op www.brasseriedebelten.nl.
 
Moet ik reserveren voor de Brasserie?
Dit raden wij zeker aan! Jullie kunnen dit doen in de Brasserie zelf of telefonisch via 0523-262264. Diëten of allergieën? Geen probleem, geef dit even door bij het reserveren.
 
Mogen wij van buitenaf ook komen eten in de Brasserie?
Heel graag zelfs! Wij raden jullie wel aan een tafeltje te reserveren. Dit kan via 0523-262264. Diëten of allergieën? Geen probleem, geef dit even door bij het reserveren.
 
Diëten of allergiën?
Geen probleem, geef dit tijdig door bij de snackbar of Brasserie zodat de medewerkers hier rekening mee kunnen houden.

 

Reserveren, betalingen en annuleren

Wat zijn de tarieven?
Op onze website staan de prijslijsten van de verschillende accommodaties en de kampeerplaatsen. Ga voor de kampeertarieven naar www.debelten.nl/nl/kamperen. Benieuwd naar de tarieven van een accommodatie, bekijk dan www.debelten.nl/nl/accommodaties. Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact op met de receptie.
 
Wat zijn de algemene voorwaarden?
Via onze website staan de algemene voorwaarden opgesteld in een PDF bestand. Deze is te bekijken via https://www.debelten.nl/nl/over-de-belten/contact/algemene-voorwaarden
 
Mag ik mijn reservering annuleren?
Mocht je om welke reden ook de reservering moeten annuleren, dan zullen wij dit volgens de Recron- voorwaarden toepassen. Wij bieden geen annuleringsverzekering aan. Mocht je een doorlopende reisverzekering hebben, dan is dit meestal voldoende om eventuele kosten te dekken. Neem contact op met de receptie om te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen, elke situatie is weer anders.
 
Wat zijn de betalingstermijnen?
Jullie betalen na het maken van een reservering binnen twee weken 50% aan, het 2 e gedeelte moet 4 weken voor aankomst bij ons binnen zijn. Willen jullie de betalingstermijnen laten aanpassen? Geen probleem, neem contact op met onze receptionistes en vraag naar de voorwaarden.
 
Wat is het IBAN nummer?
Het IBAN nummer van familiecamping De Belten is: NL 45 RABO 0153817771 t.n.v. Vakantiepark Hardenberg
 
Mag ik ook een optie plaatsen?
Natuurlijk! Geen enkel probleem. Een optie plaatsen is gewoon mogelijk. Dit kan telefonisch via 0523-262264.

 

Faciliteiten

Is er een mogelijkheid tot fietsverhuur?
Bij de receptie is het mogelijk om verschillende soorten en maten fietsen te huren. Voor de allerkleinsten, de wat oudere kinderen en volwassenen. Lekker sportief het bos in? Huur dan een mountainbike. Of heerlijk met de kleine kids even de stad in? Vraag dan naar de mogelijkheden van een bakfiets. Ook zijn er elektrische fietsen te huur. Vooraan de camping is er ook een oplaadpunt voor de elektrische fietsen.
 
Kan ik mijn gasfles omruilen?
Bij de receptie kan je gasflessen omruilen of kopen. Tussen 16:00 en 18:00 uur worden de gasflessen omgeruild en bezorgd op de kampeerplaats. Je hoeft dus niet zelf met de gasflessen te sjouwen. Loop naar de receptie naar de mogelijkheden van de verschillende gasflessen.
 
Is er wifi op de camping aanwezig?
Over de gehele camping kan je gratis gebruik maken van onze wifi. Hier zijn gasten geen wachtwoord voor nodig. De chalets en lodges beschikken over een eigen vaste internetaansluiting.
 
Is er een wasserette aanwezig op de camping?
De wasserette bevindt zich naast de ingang van de Chillroom, bij de receptie. De wasmachines en drogers werken op muntjes. Deze zijn verkrijgbaar bij de receptie. Het wasmiddel wordt automatisch gedoseerd, dit hoeven gasten dus niet toe te voegen. De wasserette is 24/7 geopend.
 
Mag je zwemmen in de vis- en roeivijver?
Wij raden niet aan om in de vis- en roeivijver te zwemmen. Dit i.v.m. de veiligheid van de bootjes die er drijven en de hengels die in het water hangen. Je kan een heerlijke frisse plons nemen in het buiten-en/of binnenbad. Zwem je toch in de vis- en roeivijver, dan is dit geheel op eigen risico.
 
Welke vissoorten zitten er in de vis- en roeivijver?
De vissoorten die al een keertje zijn gevangen zijn: karpers, brasems, baarsjes en voorntjes.
 
Is het mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten na uitcheck?
Mochten jullie al hebben uitgecheckt, maar toch nog gebruik willen maken van onze faciliteiten? Geen probleem! Parkeer je auto op de grote parkeerplaats en geniet nog de hele dag van alle faciliteiten.
 
Is het mogelijk boodschappen te doen op de camping?
Jazeker, dit is mogelijk, er is een campingwinkel aanwezig voor al jullie dagelijkse boodschappen.

 

Accommodaties

Wat voor inventaris hebben de accommodaties?
Alle accommodaties zijn van alle gemakken voorzien, van een waterkoker en koffiezetapparaat naar een heerlijke tuinset. Wil je graag de gehele inventarislijst zien voordat je de auto inpakt? Neem dan contact op met de receptie, zij kunnen de inventarislijst toesturen per e-mail.
 
Is er bedlinnen aanwezig?
Bedlinnen is standaard aanwezig in de accommodaties. Voor de bedden hoeven jullie dus niets mee te brengen. Geen zin om de bedden zelf op te maken bij aankomst? Maak dan gebruik van onze beddenopmaakservice! Deze kunnen jullie bijboeken via de receptie.
 
Moet er een borg worden betaald bij het huren van een accommodatie?
Bij het huren van een accommodatie vragen wij geen borg. Wij willen graag laten zien dat wij onze gasten vertrouwen. Mochten wij concluderen na vertrek dat er toch iets niet in orde is, dan zullen wij contact opnemen met de gast. Indien er iets beschadigd is wat moet worden gemaakt en hier kosten aan zitten verbonden, zullen wij eventueel een factuur nasturen.
 
Hoe laat kan ik in- en uitchecken?
Als jullie een accommodatie hebben gehuurd mogen jullie vanaf 15.00 uur naar de accommodatie en dienen jullie voor 10.00 uur uit te checken. Uiteraard mogen jullie op de aankomst en vertrekdag wel de hele dag gebruik maken van alle faciliteiten.
 
Is het mogelijk om aan te komen buiten de openingstijden van de receptie?
Dit is mogelijk, laat onze receptionistes weten dat jullie buiten de openingstijden van de receptie aankomen op onze camping. De receptionistes zorgen er dan voor dat jullie kenteken wordt geregistreerd en jullie mogen jullie sleutel of informatiepakket dan ophalen bij de horeca.
 
Is het mogelijk om eerder aan te komen?
Natuurlijk mogen jullie eerder aankomen en alvast gebruik maken van de faciliteiten. Jullie kunnen altijd navragen bij de receptionistes of de mogelijkheid er is om eerder naar de plaats of accomomdatie te kunnen. Let op, voor een vroege check in of late check out worden wel kosten in rekening gebracht.
 
Is het mogelijk om langer te verblijven?
Voor een accommodatie of kampeerplaats is het mogelijk om een late check out bij te boeken. Vraag onze receptionistes of dit mogelijk is voor jullie kampeerplaats of accommodatie.
 
Kan mijn bezoek blijven overnachten?
Uiteraard zijn logees van harte welkom. Verblijven jullie in een eigen kampeermiddel en moet er een bijzettentje bij komen? Geen probleem, één bijzettentje is gratis. Logees betalen logeertarief per persoon per nacht + toeristenbelasting. Zij mogen dan gebruik maken van alles voorzieningen en faciliteiten. Logees kunnen aangemeld worden bij de receptionistes.
 
Kan ik een kinderstoel, kinderbadje of kinderbedje bij jullie huren?
Dit is mogelijk! Dit kan van te voren worden bijgeboekt, ook ter plaatse kan dit nog gehuurd worden bij de receptie.
 
Mag er gerookt worden in de accommodaties?
Roken is niet toegestaan in de accommodaties op familiecamping De Belten.
 
Mag ik een partytent plaatsen?
Een partytent is enkel toegestaan op uw eigen kampeerplaats, mits het geen overlast en/of hinder veroorzaakt bij de andere gasten. Als je meerdere dagen afwezig bent, dien je de partytent af te breken en op te bergen i.v.m. de veiligheid. Er zijn geen mogelijkheden om een partytent te plaatsen bij een accommodatie.
 
Mag er een bijzettentje bij de plaats worden gezet?
De kampeerplaatsen zijn inclusief kampeermiddel met één bijzettentje. Dit is ook gelijk het maximale en dus is het niet mogelijk om een 2e bijzettentje te plaatsen. Bij de accommodaties is het niet mogelijk om een bijzettentje te plaatsen.

 

Kamperen

Kan ik mijn eigen kampeerplaats bepalen?
Ja, dit is mogelijk. Jullie kunnen bij het online boeken zelf een kampeerplaats kiezen. De voorkeurskosten zullen dan op jullie factuur komen te staan. Bij het telefonisch reserveren zal de receptioniste vragen of jullie een voorkeur hebben voor een bepaalde plaats.
 
Is er CAI-aansluiting op de camping?
Op veld U en V is een CAI-aansluiting aanwezig op de kampeerplaatsen.
 
Hoeveel ampères heeft mijn kampeerplaats?
De camping heeft 2 verschillende kampeerplaatsen, basis en comfort. Het verschil zit in de aantal ampères. Basis kampeerplaats beschikt over 6 ampère (1380 watt) en een comfort over 16 ampère (3680 watt). Het is niet mogelijk om per plaats de ampères te wijzigen. Het zijn een standaard aantal ampère op de plaats.
 
Hoe laat kan ik in- en uitchecken?
Als jullie een kampeerplaats hebben gehuurd mogen jullie vanaf 13.00 uur naar de accommodatie en dienen jullie voor 11.00 uur uit te checken. Uiteraard mogen jullie op de aankomst en vertrekdag wel de hele dag gebruik maken van alle faciliteiten.
 
Is het mogelijk om aan te komen buiten de openingstijden van de receptie?
Dit is mogelijk, laat onze receptionistes weten dat jullie buiten de openingstijden van de receptie aankomen op onze camping. De receptionistes zorgen er dan voor dat jullie kenteken wordt geregistreerd en jullie mogen jullie sleutel of informatiepakket dan ophalen bij de horeca.
 
Mag ik mijn caravan of tent onbewoond achterlaten?
Dit is uiteraard toegestaan, laat wel even weten aan de receptionistes dat jullie een paar dagen afwezig zullen zijn. Dit is uiteraard niet nodig als jullie een lang arrangement hebben geboekt waarin jullie alleen in de weekenden aanwezig zijn.
 
Heeft familiecamping De Belten seizoensplaatsen?
Nee, het is niet mogelijk om bij familiecamping De Belten een seizoensplaats te reserveren. Wel is het mogelijk om een heel voorseizoen te komen kamperen, dit is de langste periode die bij ons boekbaar is.
 
Hoe groot zijn de kampeerplaatsen?
Alle kampeerplaatsen zijn ongeveer 100m2, dus 10 meter bij 10 meter. De auto mag ook naast jullie kampeermiddel geparkeerd worden. De comfortplaatsen op veld U en V zijn ongeveer 150m2 groot.
 
Mag ik een partytent plaatsen?
Een partytent is enkel toegestaan op uw eigen kampeerplaats, mits het geen overlast en/of hinder veroorzaakt bij de andere gasten. Als je meerdere dagen afwezig bent, dien je de partytent af te breken en op te bergen i.v.m. de veiligheid. Er zijn geen mogelijkheden om een partytent te plaatsen bij een accommodatie.
 
Mag er een bijzettentje bij de plaats worden gezet?
De kampeerplaatsen zijn inclusief kampeermiddel met één bijzettentje. Dit is ook gelijk het maximale en dus is het niet mogelijk om een 2e bijzettentje te plaatsen. Bij de accommodaties is het niet mogelijk om een bijzettentje te plaatsen.
 
Kan mijn bezoek blijven overnachten?
Uiteraard zijn logees van harte welkom. Verblijven jullie in een eigen kampeermiddel en moet er een bijzettentje bij komen? Geen probleem, één bijzettentje is gratis. Logees betalen logeertarief per persoon per nacht + toeristenbelasting. Zij mogen dan gebruik maken van alles voorzieningen en faciliteiten. Logees kunnen aangemeld worden bij de receptionistes.

 

Overige vragen

Mag ik barbecueën op de camping?
Barbecueën is toegestaan, mits er preventieve maatregelen worden genomen om brand te voorkomen zoals een emmer water of zand. Voor elektrisch barbecueën is het raadzaam te informeren naar het aantal ampères op uw kampeer- of standplaats.
 
Is de camping geschikt voor mindervaliden?
Familiecamping De Belten heeft geen aparte faciliteiten of accommodaties voor mindervaliden.
 
Kan ik post of een pakket laten bezorgen tijdens mijn verblijf?
Ja hoor, geen enkel probleem. Jullie kunnen het laten bezorgen op: Familiecamping de Belten, t.a.v. jullie naam en plaatsnummer, Grote Beltenweg 11, 7794 RA in Rheeze. Jullie kunnen dan jullie pakketje afhalen bij de receptie. Post kunnen jullie vinden in de postvakjes bij de receptie, de post wordt gesorteerd op de eerste letter van jullie achternaam.
 
Wanneer is de camping geopend?
De camping is geopend vanaf april t/m augustus, de andere maanden van het jaar zijn alle faciliteiten gesloten, met uitzondering van de receptie.
 
Wanneer is de receptie geopend?
Bekijk hier de openingstijden.