Update coronavirus COVID-19

Op deze pagina informeren wij jou over de meest recente maatregelen die we op de voet volgen. Wij willen je laten weten dat wij de richtlijnen van het RIVM en de overkoepelende branchevereniging HISWA-RECRON volgen, waarbij veiligheid en gezondheid van ons team en van onze gasten de hoogste prioriteit hebben.

Het coronavirus dwingt ons om onze faciliteiten op een andere manier beschikbaar te stellen dan gebruikelijk. Wij informeren je graag over hoe dit bij onze faciliteiten in zijn werk gaat en verzoeken je om hiervan kennis te nemen. Op deze manier zorgen wij er samen voor dat iedere gast de mogelijkheid heeft om (binnen de mogelijkheden) zoveel mogelijk gebruik te maken van onze faciliteiten.

 


Update 18 augustus - Dringend advies

Op de camping gaat het goed. We hanteren duidelijke regels en de meeste gasten houden zich eraan en nemen hun verantwoordelijkheid. Super! Daar zijn we heel blij mee. Zij die dat niet doen, worden er op aangespoken. Zo houden we het samen veilig en verantwoord.

Dringend advies

Zo goed gaat het echter niet overal. Daarom geldt er nu het dringende advies om met maximaal 6 bezoekers thuis te zitten of een feestje te geven. In de horeca echter geldt dat advies niet: in horeca-zalen kan immers genoeg afstand gehouden worden. Laat onze Brasserie nou net twee zalen én een terras hebben! Bij ons kun je terecht om je feestje te geven, maar ook om lekker uit eten te gaan of een kop koffie te drinken. Buiten het kampeerseizoen zijn we elke woensdag en elk weekend geopend. Zien we je dan?

 

Update 1 juli - 1,5 meter afstand blijft de norm

Geweldig! De intelligente lockdown is zo goed als volledig opgeheven. We zijn bij het volgende stadium, namelijk 'ruimte met regels'. Zo ziet dat eruit:

 • Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Was vaak en grondig je handen.
 • In de horeca wordt altijd gewerkt met een vaste zitplaats.

Zwemmen - houd 1,5 meter afstand!

 • Geen limiet meer! Er mogen nu zoveel mensen in als de ruimte toelaat. Hierbij dringen we erop aan dat je je gezond verstand gebruikt.
 • De douches blijven gesloten
 • Meer ligbedden beschikbaar!
 • Kleedruimtes uitsluitend gebruiken voor het omkleden bij verlaten van het zwembad

Horeca - houd 1,5 meter afstand!

 • Geen limiet meer! Er mogen nu zoveel mensen eten en drinken als de ruimte toelaat. Wel moet je op je stoel blijven zitten - tenzij je naar de wc wilt natuurlijk
 • Je dient nog steeds (eerlijk) de conrolevragen te beantwoorden. Het RIVM biedt een online gezondheidscheck aan. Deze kun je hier invullen en vervolgens kun je het goedkeuringsscherm laten zien aan onze crew. Hoe makkelijk! De vragen moet je hoe dan ook beantwoorden, voordat je bij de Brasserie mag komen eten - check hier de openingstijden
 • De pizzeria is weer geopend - check hier de openingstijden
 • De Chillroom is weer geopend

Sanitair - houd 1,5 meter afstand!

 • Voor het sanitair verandert er niets. De enige limiet is het maximum aantal douches en wc's dat we bieden. Verder wordt ons sanitair extra vaak en grondig schoongemaakt. Ook hierbij wordt aangedrongen op het nemen van je verantwoordelijkheid.

Dagbezoek en logees

 • Dagbezoek en logees, ongeacht huishouden, zijn toegestaan doordat de grote drukte op de camping voorbij is.


Update 16 juni

Door het harde werk van HISWA-RECRON (de ondernemersorganisatie voor o.a. recreatie) is het sinds 9 juni 2020 duidelijk dat kamperen weer toegestaan is vanaf 15 juni.

Het is nu weer mogelijk, doordat de sanitaire voorzieningen weer open mogen sinds 15 juni. Voor zover nu bekend, luidt het advies "15 juni openen van gemeenschappelijke toiletten, was- en douchegelegenheden op vakantieparken en campings." Daardoor kun jij straks weer terecht bij familiecamping De Belten op je favoriete kampeerplekje!

Wij doen ons uiterste best om iedereen te informeren over de maatregelen die wij hebben getroffen. Bekijk hier alvast de basis instructies die gelden op onze camping.

Dagbezoek wel toegestaan; logees niet
We hebben nagevraagd bij onze ondernemersorganisatie (HISWA-RECRON) hoe het nu zit met dagbezoek en logees. De reactie: "Het is toegestaan dat gasten op het bedrijf gasten ontvangen, zij het dat de individuele ondernemer daar ook van kan afwijken danwel beperkingen (in aantallen) bij kan stellen. In alle gevallen blijft wel de 1,5 meter eis van toepassing". Logees zijn helaas niet toegestaan(, omdat de 1,5 meter afstand dan niet gehanteerd kan worden).

Familiecamping De Belten hanteert een maximum van drie bezoekers. Daarnaast vragen we van je om je aan de 1,5 meter eis te houden.

Update 20 mei

Tijdens de persconferentie op dinsdag 6 mei jl. zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan.

Sinds 20 mei biedt De Belten de volgende mogelijkheden:

Alle luxe lodges, luxe chalets, chalets met en zonder airco mogen verhuurd worden. In onze accommodaties kan iedereen zich goed aan deze maatregel houden. Gasten niet behorende tot één gezin/huishouden, dienen de afstand van 1,5 meter aan te houden. (Kinderen en jongeren hoeven geen 1,5 meter afstand te houden en leden van één gezin onderling ook niet). Gasten met een reservering voor een accommodatie na 20 mei zullen niet meer worden gebeld om te worden omgeboekt en kunnen dus gewoon gebruik maken van hun reservering.

 • Onze accommodaties hebben hun eigen sanitaire voorzieningen en kunnen dus gewoon komen.
 • Toeristische kampeerplaatsen: gasten die een kampeerplaats hebben geboekt, eigen sanitaire voorzieningen hebben in hun caravan of camper, zijn uiteraard van harte welkom.
 • Jaarplaatsen: jaarplaatsen hebben hun eigen sanitair en kunnen gebruik maken van hun caravan/chalet.
Wij kunnen de volgende faciliteiten bieden:
 • Supertof animatie programma voor kinderen
 • Binnen- en buitenzwembad zijn beperkt geopend (voor het gebruik van het binnenzwembad, buitenbad en vis & roeivijver gelden restricties qua gebruik. Wij werken op dit moment aan de informatie wat dat betekent voor het gebruik van deze faciliteiten tijdens Hemelvaart en Pinksteren. Uiteraard informeren we iedereen voor of bij aankomst wat die restricties zijn. We willen je nu al verzoeken om goed kennis te nemen van deze voorwaarden, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere gast de mogelijkheid heeft om (binnen de mogelijkheden) de faciliteiten te gebruiken en hiervan te genieten).
 • Fietsverhuur en prachtige fiets en wandelroutes.
 • Speelmogelijkheden in de vele (nieuwe) buitenspeeltuinen.

Horeca

Brasserie De Belten biedt Take – Away mogelijkheden tot zondag 31 mei. Sinds maandag 1 juni is de brasserie geopend voor lunch, diner en drinks! Reserveren doe je via 06 82 69 15 09Voor meer informatie kijk je hier.

Verdere openstelling van de faciliteiten:

Conform de gemaakte tijdlijn van de overheid verwachten mogen wij per 1 juni de faciliteiten uit te breiden met:
 • Openstelling terras bij Brasserie De Belten
  met 1,5 meter afstand en uiteraard alleen bij goed weer.
 • Openstelling Brasserie De Belten (met aangepaste menukaart)
  op basis van reservering en voor maximaal 30 gasten tegelijkertijd. Reserveren doe je via 06 82 69 15 09
Voor meer informatie kijk je hier.

Conform de gemaakte tijdlijn van de overheid verwachten (en hopen) wij per 1 juli de faciliteiten/mogelijkheden uit te breiden met:
 • Openstelling Brasserie De Belten voor maximaal 100 gasten tegelijkertijd.
 • Openstelling van de sanitair gebouwen voor de toeristische plaatsen, De Waardtenten, Vacansoleiltenten, en toeristische gasten zonder sanitair.
We verwachten dat er nog voorwaarden zullen volgen waaraan openstelling van de sanitair gebouwen moet voldoen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, gaan we dit uitwerken.
 
Stay safe!

Team de Belten
Update 31 mei

 


Update 28 april

Beslissingen vanuit het RIVM en veiligheidsregio IJsselland
Op familiecamping De Belten kan en mag je ondanks de huidige maatregelen vanaf 20 mei heerlijk van je vakantie genieten. Zo bieden wij gratis WIFI, veel nieuwe speeltoestellen, fietsverhuur met verschillende fiets en wandelroutes en een ruime kampeerplek of een luxe accommodatie. Daarnaast hebben we hele gave alternatieven voor het animatieprogramma en de horeca. De sanitair gebouwen waren in eerste instantie gesloten maar door een versoepeling vanuit veiligheidsregio IJsselland (deze is donderdag 23 april jl. afgekondigd) mag de chemische stortplaats weer gebruikt worden.
Heb jij al een vakantie bij ons geboekt? Wat betekend de versoepeling dan voor jullie vakantie? Lees het hieronder.

 1. Wanneer je verblijft in een voor onze accommodaties zijn er geen gevolgen, je hebt namelijk beschikking over eigen sanitair.
 2. Verblijf je met een eigen kampeermiddel die voorzien is van eigen sanitaire voorzieningen? Dan boeken wij je kosteloos om naar een comfortplek met eigen watervoorziening en vuilwater afvoer. Let op: wil je hier gebruik van maken? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, want het aanbod hierin is beperkt.
 3. Heb je een tent of caravan zonder sanitaire voorzieningen dan kunnen wij de volgende opties aanbieden:
 • Wij kunnen je omboeken naar een accommodatie met eigen sanitaire voorzieningen met 10% korting op de verblijfskosten. Let op, dit kan uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Bekijk ons aanbod op www.debelten.nl/accommodaties of informeer bij de receptie.
 • We verplaatsen je vakantie naar een andere periode later dit jaar of dezelfde periode volgend jaar.
 • Het kan zijn dat op korte termijn opnieuw een versoepeling wordt afgekondigd door het RIVM en de Veiligheidsregio IJsselland, dus je hebt de keuze om deze af te wachten.

We hopen op je begrip, graag horen wij op korte termijn wat je keuze is. Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0523-262264 of stuur ons een e-mail naar info@debelten.nl.

Stay safe!

Team de Belten
Update 28 april

Update 1 april

Een nieuwe update op 1 april. Was het maar een grapje #1april.. Wel een hele slechte grap! Lieve allemaal. Wij hebben 1 doel; de veiligheid en gezondheid waarborgen van onze gasten, ons team en onze eigen visie bewaken. Onze visie is dat iedereen onbezorgd kan genieten van een welverdiend verblijf op De Belten, zowel jong als oud. Met de huidige Corona-crisis is dit helaas niet haalbaar.

Beslissing veiligheidsregio IJsselland
De veiligheidsregio IJsselland heeft afgelopen vrijdag, 27 maart jl. aanvullende maatregelen getroffen, specifiek gericht op campings en vakantieparken. Dinsdag 31 maart heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie geadviseerd voorlopig geen verblijf te boeken op een camping / vakantiepark. De veiligheidsregio wil geen toestroom van toeristen. Volgens Rutte lijken de maatregelen 'heel voorzichtig te werken', maar is het nog 'veel te vroeg' om af te schalen. "Het goede nieuws is dat we geen nieuwe maatregelen hoeven te nemen."

Familiecamping de Belten kiest voor veiligheid
Op dit moment is de situatie rondom het Corona-virus (nog) niet te controleren en blijft het onzeker. Bovenstaande maatregelen zijn ingrijpend voor De Belten en de gevolgen hiervan zijn niet te overzien. De veiligheid van jou als onze gast en ons team heeft bij ons de hoogste prioriteit. Omdat de camping voor ruim 80% op slot wordt gezet door de overheid, hebben wij besloten de volledige camping te sluiten. Deze beslissing viel ons zwaar en hebben we met veel pijn in ons hart gemaakt. Familiecamping de Belten is gesloten tot tenminste 20 mei 2020 (indien de maatregelen omtrent het corona-crisis worden aangescherpt door het RIVM, dienen wij ons hieraan te conformeren).

Alle gasten die bij ons geboekt hebben in de periode van 3 april tot 20 mei krijgen vandaag bericht van ons en worden deze week gebeld door Julia, Myrthe of Henriette. Mocht je twijfelen of je verblijf na 20 mei door kan gaan, adviseren wij jullie niet te annuleren en onze berichtgeving af te wachten.

Nogmaals dank voor jullie geduld, begrip en lieve berichten. Doet ons heel erg goed. Wij gaan er alles aan doen om een passende oplossing te bieden waar iedereen blij van wordt.

Stay safe!

Team de Belten
Update 1 apri

Update 27 maart

Door de voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland is vrijdag 27 maart jl. een nieuwe noodverordening vastgesteld. Waar de Veiligheidsregio’s Twente en Zeeland gekozen hebben om alle campings en vakantieparken te sluiten, legt IJsselland campings en parken veel beperkingen op. De veiligheidsregio wil geen toestroom van toeristen, maar het is wel toegestaan om in een accommodatie te verblijven, mits deze eigen sanitaire voorzieningen bevat. Toeristisch kamperen is dus niet toegestaan. Tot wanneer deze maatregelen van kracht zijn is nog niet bekend.

Voucher voor verblijf op een later moment
Momenteel wordt er hard gewerkt door de overkoepelende brancheorganisatie aan een voucher. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet bekend. Zodra wij alle ins en outs hebben ontvangen over de voucher systematiek, laten wij jou dit uiteraard gelijk weten. Zolang de voucherregeling niet definitief is afgegeven door de overkoepelende brancheorganisatie is annuleren helaas niet toegestaan. 

Vanwege de huidige situatie is het drukker dan normaal met inkomend mail en telefoonverkeer. Bovendien kunnen onze collega’s van de receptie jou momenteel niet meer vertellen dan de informatie die op deze pagina staat. We excuseren ons dat we jou niet van dienst kunnen zijn op de manier die je van ons gewend bent, maar onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden is dat helaas niet mogelijk. 

We hopen op je begrip en hopen dat jij later dit jaar alsnog kunt genieten van een fijne, relaxte en vooral zorgeloze vakantie op familiecamping De Belten.

Stay safe!

Team de Belten
Update 27 maart

 

 


Update 24 maart

Het dagelijks leven van ons allemaal is de afgelopen dagen op z'n kop gezet. Kinderen gaan niet meer naar school, waar mogelijk blijft iedereen thuis (om te werken) en we vermijden sociale contacten. Kortom, alles is "even" anders. De maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) zorgen voor veel vragen en kunnen gevolgen hebben voor je verblijf op familiecamping de Belten.

Tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart jl. zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd om het Corona-virus tegen te gaan. Deze verscherpte maatregelen hebben veel invloed op familiecamping De Belten. Op dit moment zijn wij in afwachting van het besluit van Burgemeester & Wethouders. Zodra er meer bekend is, informeren wij jullie uiteraard zo spoedig mogelijk.

Wij gaan kritisch kijken naar de mogelijkheden betreft reeds gemaakte reserveringen en de openstelling van de camping op 3 april as. Ons team doet zijn stinkende best om een passende oplossing te vinden waar iedereen blij van wordt :-) en mee zal moeten leven. Het is een vreselijke periode, waar niemand iets aan kan veranderen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: wees begripvol en lief voor elkaar! Veel sterkte gewenst in deze onzekere en vreselijk crisis.

Bedankt voor alle lieve en begripvolle reacties so far, dit waarderen wij enorm.

Stay safe!

Team de Belten
Update 24 maart

Update 16 maart

Maatregelen familiecamping De Belten
In overeenstemming met de landelijke voorzorgsmaatregelen van de overheid en RIVM omtrent het coronavirus, heeft familiecamping De Belten de volgende maatregelen genomen:

 • Alle horeca (Brasserie De Belten, snackbar en pizzeria), de (binnen)waterspeeltuin, het buitenzwembad en de mini indoor speeltuin zijn tot en met 6 april gesloten.
 • Alle evenementen, kinderfeestjes en andere partijen zijn tot en met 6 april opgeschort.
 • We hebben extra hygiëne-instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiëne-maatregelen genomen rondom schoonmaak van alle units.
 • Wij schudden geen handen, maar begroeten iedereen met een vriendelijke glimlach!
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Het team van familiecamping De Belten houdt de situatie omtrent het coronavirus en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten nauwlettend in de gaten. Wees gerust dat de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers onze absolute prioriteit hebben. Wij gaan 6 april alleen onze deuren openen als dit is toegestaan onder de reeds opgestelde strikte gezondheidsnormen.

Voor een ieder die te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus; wij wensen je heel veel sterkte in deze periode.

Contact

Mocht je vragen hebben over je reservering, neem dan contact op via info@debelten.nl of bel met +31 (0)523 26 22 64. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 – 15.00 uur. Wij doen ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk verder te helpen en een passende oplossing te bieden in deze uitzonderlijke situatie. De telefoon rinkelt wat vaker dan normaal, onze excuses als het langer duurt dan je van ons gewend bent, wij verzoeken je daarom je vraag per mail te sturen. Wij bedanken alvast voor je begrip. 

Stay safe!

Team de Belten
Update: 16-03-2020